vypnutné transpondéry a jiné nedorazy z 911 / svinčík a bordel ve prospěch demaskování úmyslů všech zúčastněných na této stránce

tak tedy ZDE může (?) probíhat další fight na téma: debunkeři chrání nic netušící občany před jedovatými informacemi, truteři obhajují nezávislé vyšetřování 911.

... čmelák igor opakuje výzvu Johna_Pitralona: Jak pomohlo únoscům letadel, že si vypnuli transpondéry ? Neučinili se tím více / dříve podezřelými ?

Komentáre

Voľby prehliadania komentárov

Vyberte si, ako chcete zobrazovať komentáre a kliknite na "Uložiť zmeny".

Díky

Možná na začátek něco jednoduššího. Z pohledu únosců - nebylo by jednoduší, pokud chci zasáhnout WTC1 dříve než mně Rumsfeld nechá sestřelit, unést letadlo do New Yorku než například do Los Angeles? Jak víme, let AA11 byl na lince Boston - Los Angeles.

Boston je blízko NY a natankováno měli na dlouhý let do LA

takže - pokud doletí je do NY, bude mít ještě dost plnou nádrž...

pokud by byl let odněkud jinud do NY, tak by v nádrži asi zbylo jen málo benzínu

ok

Myslím, že mohli mít v úmyslu způsobit co největší požár. Možná by se dalo uvažovat i o použití letadel z NY - někam. To by byl opravdu majstrštyk, na druhou stranu - těžko by je mohli sestřelit.

toho benzínu tam stejně

toho benzínu tam stejně nebylo moc

osobně bych si vybral lety tak, aby časy únosů o doletů na cíl byly přibližně stejné

a větší vzdálenost zvyšuje nebezpečí větší časové odchylky

čili z pohledu simultáního únosu by bylo vhodné zvolit lety z větší blízky

asi teda?

Naivní NORAD

Souhlasím.

Teď trošku z jiného pohledu, jenom jako kuriozitu. tláča tu měl zajímavou poznámku o naivním scénáři. Odtud vychází další moje úvaha (i když je to asi naprostá blbost ;-)

Je zajímavé, že u letu AA11 máme vypnutí transpondéru a na primárním radaru FAA chvilku nejsme (než si nás FAA zaměří) a u letu UA175 máme změnu kódu transpondéru letu (na kód letu AA11, v okamžiku impactu WTC1) a na primárním radaru FAA jsme.

Když si představíme někde nějaký strašně chytrý systém, který takové situace vyhodnocuje, máme dvě různé situace z pohledu tohoto systému. Zdá se neuvěřitelné, že by teroristé mohli dobře předvídat reakce takového systému.

Bylo by zajímavé si zjistit pokrytí oblasti primárními radary FAA v oblasti letu AA11. Protože když vypnuli transpondér byli z dosahu tohoto radaru. A trošičku odlišná je i trasa UA175 oproti AA11.

Tady na tom odkazu od MRIGA je to ještě trochu detailněji popsáno, ale snad jsem vybral správně to podstatné:

The Ghosts of 9-11, the transponder story
http://www.oredigger61.org/?cat=9

doplnění

Myslím, že občas je dobré si otestovat reakce takového chytrého systému na identifikaci letadel, jestli vše pracuje tak, jak bylo zamýšleno.

Animace těch dvou letů v tomhle smyslu by mohla být docela zajímavá.

scénář 11 - co se stane když někdo vypne transpondér a je z dosahu primárního radaru
scénář 175 - co se stane, když někdo změní kód transpondéru

-------------------------------------------------------
Ještě oprava k tomu přechozímu příspěvku -
1) u UA175 nemám ověřeno jestli byl i na primárním radaru FAA, ale - sekundární radar FAA je viděl
2) UA175 se po přepnutí transpondéru identifikoval úplně novým kódem - ne tedy kódem AA11

jsem špatnej

v kombinacích, šachy mi nikdy nešly, takže dokombinování následující úvahy nechám na ostatních, kteří mají znalosti o radarech apod.

Pokud bych potřeboval změnit letadla ve vzduchu ... potřebuji na to vypnout a/nebo překódovat transpondéry ?

Představme si scénář, kdy běží cvičení NORADu (někde jsem četl, že v rámci toho cvičení byly některé cíle do systému vpašovány virtuálně, pomocí datového rozhraní mezi radarem a počítačovým systémem) a po "radarové" obloze se míhá spoustu letadel a pár falešných. Tedy ... jenom někdo ví, že jsou falešné, pro obsluhy systémů jsou stejně reálné jako ostatní reálné civilní dopravní letouny.

Tedy máme zde virtuální lety s virtuálními cestujícími, spolu s nimi jsou na virtuálních palubách virtuální teroristé. Vituálně unesou letadla a potom pink, "vypnou nebo překódují traspondéry" a najednou je místo virtuálních letadel na obloze skutečná letka (3-4) letadel, s přesným naváděním a zajímavými cíly.

Totéž se podle mě dá udělat s letadly, která reálně existují, ale je nutné je za letu "zaměnit".

Byl bych radši, kdyby to komentoval někdo jiný než MRIG.

tak tady tápu

tu variantu s výměnou letadel bych si netroufal posoudit. Vypadá to, že se v systémech děly hrozné věci, ze kterých mají dodnes všichni zamotanou šíšu.

Jako méně komplikované řešení bych si spíš vybral začít s prázdným letadlem na letišti v Bostonu, a přesně totéž letadlo by skončilo v NY. Zdá se mi to jednoduší.

Pro lepší zamaskování naložit do letadla agenty s padáky :-) Nevím.

Vypínání a přepínání transponders jen v rámci wargames.

a tohle nebyla

wargame ? Cílem takové změny za letu by bylo 1) odstranit ze scény civilní letadlo plné lidí a 2) dostat na scénu jiné , prázdné letadlo, dálkově řízené. Prostě mi to zavání trikem jako u kaprfílda. Sem se mi dívejte, terorista vypíná transpodér "víte, aby zmizel" .... simsala bim ... opravdu ho vypnul, ale ze zásadně jiného důvodu a tím se nám daří dostat na scénu velmi přesná letadla ! ó pardon, králíčka a holoubka ...

možná by se takový trik hodil ...

třeba i tak by to šlo, ale to by asi znamenalo nějak hacknout i civilní systém a to fakt nevím. Máme tu v odkazech novou knihu http://www.bollyn.com/solving-9-11-the-book kde se o tom něco píše.
--
Byl tam snad Spy software na počítačích FAA

tak další rébus... na starý kolena už mě tolik nebaví

a k tomu to další letadlo, které přistálo s vyplašenými cestujícími, kteří si mysleli, že jsou uneseni, že...

už jsem zapomněla, kde to bylo...

jak říkám Detektor lži a správné otázky na správné lidi a bylo by jasněji ...

to druhý letadlo na WTC má jasný válec na spodku trupu

a reporér jasně řekl - nemělo to okna, bylo to jiné než dopravní etadlo, i podle loga... a viděl ho dost zblízka...

BTW co ty světla před nárazem před čumáky letadel... že by opravdu zkusili navíc ještě něco nového /bean weapons?/ proč?

ano, to letadlo mělo na

ano, to letadlo mělo na spodku válec, kde se schovávala fazolová zbraň, na čumácích měla světla aby se v té tmě nebála a okna neměla, neboť se pasažéři báli útočných hus

peterene se snaží naznačit,

že detaily nejsou až tak podstatné, Jani.

něco na břichu letadel ?

http://planesite.wz.cz/images/20.jpg
http://911anomalies.files.wordpress.com/2007/06/clipboard01we6.jpg
http://www.letsroll911.org.
Phill Jayhan, webmaster této stránky, zpomalil videoklipy, prozkoumal je snímek po snímku a to, co našel bylo ohromující. Nalezl několik různých anomálií, které by měly být prozkoumány a diskutovány. Za prvé: co je připevněno zespodu k trupu letadla, které zasáhlo jižní věž? A za druhé: co je to za rychlý záblesk, který se objeví těsně před tím, než letadlo narazí?

fotogalerie
http://911anomalies.wordpress.com/gallery/
myslím že dostačující
a ten co má v podpisu God nám to jistě a odborně vysvětlí

1) žádné odchylky od

1) žádné odchylky od normálních 767 tam nejsou)

2) ten záblesk je kombinací klasických jisker a výboje statické elektřiny (sršení náboje...lol)

žádné odchylky od normálních 767 tam nejsou? kolik máš dioptrií?

tak to opravdu nechápu...

nejen že tam jsou, ale navíc právě takové válce maj vojenská letadla...

k zábleskům - jako sršení to rozhodně nevypadá, je to kruh světla, jak velké prasátko od zrcadla, ale co to je netuším...

nechtěj abych se vrátila na stránky J.W. a začala podrobněji studovat beam weapons... stejně mě ta vražda jejího studenta pár měsíců potom, co se přidal k 911 připadá podivná... i ten Rumsfeld, kterého na tiskovce šokoval dotaz na mikrovlnné zbraně natolik, že pak nebyl schopen promluvit normálně... bývalý šéf projektu Hvězdných válek, který je dnes zakladatelem PL911 by možná ledacos zajímavého taky mohl vědět...

PHAIL!

PHAIL!

co to znamená? - přelož mi to prosím...

jak to žes nebyl na pochodu?

chtěla jsem vás poznat osobně víc z tohoto blogu, a většina tam nedorazila...

přitom sector vážil cestu až ze Slovenska...

sympaťák...

Let 93 přistál ? byl sestřelen ?

http://img145.imageshack.us/img145/2367/saddamandrummyxa2.jpg
s kým si to Saddam ...

http://sweb.cz/egee/93.jpg jani to je to o čem pises
59.3o MIN
zajímavé i k letu 93
http://video.google.com/videoplay?docid=2856557841553891683&hl=cs# video s titulky

egee - jsi muž či žena?

zdá se mi, že je tu skoro každý muž...

a já jsem tak trochu hybrid - mám dle testu "mužský mozek"...

chcete odkaz na ten test?

kdo jsem

Muž

ba jo, rébusy mě pořád baví, už se těším až to budu luštit

teď se nějak nemohu soustředit - konečně jezdím trochu na chatu, dokonce teď rostou houby, otloukala jsem omítky a měla tu zedníky - teď bych asi mohla v sušárně vyrábět i velkoformátové plakáty..., možná se budu zajímat o výuku angličtiny pro začátečníky, aby pracák viěl, že jsem stále aktivní...

největší problém pro mne je, že mi připadá, že si čověk nemůže být jist, jestli něco není na webu podvrh...

důvěřuju vám, že se o to zajímáte dlouho, a že to rozlišíte...

přála bych si nějakou "konferenci", kde by se to na nějaké tabuli zakreslilo a rozebralo... nějaké přednášky...

a věřte mi, že pokud budu mít nadále hodně volného času, že potom bych to přednášela všude možně...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

MYSLÍM SI, ŽE PRÁVĚ TO S TĚMI TRANSPONDÉRY VYPADÁ NA AKCI CIA

I TO, ŽE TEN DEN BYLO CVIČENÍ NORADU, I TO ŽE BYLI HASIČI SVOLÁNI NA CVIČENÍ NA MANHATTAN

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A VIDÍM SOUVISLOST S LONDÝNEM - TAKY CVIČENÍ, PŘESNĚ NA TĚCH SAMÝCH STANICÍCH METRA PAK DOŠLO V PRŮBĚHU CVIČENÍ KE SKUTEČNÝM DETONACÍM...

NĚJAK MOC NÁHOD, NEMYSLÍTE?

zvláštní myšlení

Nedaří se mi chápat snahu _teroristů_ unášet letadla původně směřující až k západnímu kraji USA do Kalifornie (Los Angeles, San Francisco).

Jejich cíle byly v New Yorku a Washingtonu, takže se jedná o značné odchylky, ve všech případech:

AA11 (WTC1) Boston - Los Angeles

UA175 (WTC2) Boston - Los Angeles

AA77 (Pentagon) Washington - Los Angeles

UA93 (Shanksville) Newark - San Francisco

Vypadá to, že logiku nacházím jedině u AA77 (Pentagon), kde aspoň odlétali z Washingtonu. Ale únos byl proveden asi až po 30 minutách letu, takže už stejně byli dost daleko.

Záhadný let 93 odlétal v 9:28 z Newarku, což je asi tak 25 km od New Yorku, takže i zásah WTC7 by připadal v úvahu. Jenže letěli na západ, takže to taky nedává moc smysl.

Celkově dost nepraktický postup, jak uniknout stíhačkám. Nenapadá někoho rozumný důvod, proč si nevybrali lety do NY nebo Washingtonu, kde měli své cíle? Nevím.

Vypnutý transpondér

Vypnutý transpondér výrazně ztěžuje možnosti sledování daného letadla, minimálně NORADem v době 9/11. Ten v takovém případě zcela závisel na FAA. Pokud se někde 9/11 stala chyba, muselo to být na začátku v FAA. A nemám žádnou informaci o tom, že by v FAA měli při sledování těch letadel jendodušší pozici kvůli vypnutým transpondérům.
Navíc postup při únosu letadla, jaký fungoval v době 9/11, byl dost zdouhavý a včasné reakci rozhodně nepomohl.

Tohle jsou základní informace o tom, co se 9/11 dělo především z pohledu NORADu (resp. NEADS) :

http://www.vanityfair.com/politics/features/2006/08/norad200608?currentP...

http://www.oredigger61.org/?cat=9

http://forums.randi.org/showpost.php?p=2164698&postcount=3

http://forums.randi.org/showpost.php?p=2164754&postcount=4

Díky podívám se na to podrobněji večer

Mezitím nechám na zvážení ještě jednu věc. Pokud byste byl nějaký Šejk, a plánoval takový útok - jak byste získal informace o způsobu identifikace nepřátelských letadel a informace o procedurách, které používají? Mám na mysli pokrytí území radarem, výkony radarů, zóny atp. Abyste mohl účině využít taktiku vypínání transpondéru. To jsou dle mne dosti důležité informace, které se nedají jen tak stahovat z netu.

Ještě doplnění

Rozvedu myšlenku. Obecně, nejlepší stealth mód je chovat se jako bezproblémové dopravní letadlo co možná nejdéle. Jakmile vypnete transpondér, už se stáváte předmětem nějakého rozhodovacího procesu, kde je zapojena armáda. Takže vy, pokud víte, že jste z dosahu primárního radaru FAA, jste vyřadil civilní sektor. Což je hezké, ale na druhou stranu jste o sobě informoval vojáky - a tam už těžko můžete předvídat tak chytře, co se bude dít.

vojáky by jste měl

vojáky by jste měl informovat už jenom tím že sletíte z kurzu

stručně

Pokud by takovou věc dělali teroristé, využili by všechny možnosti, jak si akci co nejvíce pojistit "zadarmo" = nedělat chybné kroky*. Pokud by takovou akci dělali převlečení teroristi, asi by ji dělali podle toho, jak jim to někdo nařídí a ten někdo si prostě vzal naivní scénář ze cvičení a předpokládal, že "snědí chlapíci s box cutters co umějí na cesně se prostě zmocní letadel a naperou to do baráků". Můj osobní názor, že ta věc s transponders nějak souvisí s tím, jak byla letadla ve skutečnosti řízena a jaký zmatek chtěl někdo, kdo věděl v jaké stavu bude NORAD a spol ten den, vytvořit. Turbančíci těžko věděli, že ten den bude nad severní ámoškou totální binec, kterému bude kralovat Darth Vader přímo z pentagonu. Fakta jsou, že vypnutí transponders nedává z pohledu teroristů smysl a ostatní jsou jen spekulace, takže 911 INVESTIGATION, abychom věděli víc.

(BTW - *pokud teroristé nejsou tak chytří, jak bych očekával, tak zase na druhou stranu nepředstavují zásadní hrozbu).

Jedině 911 investigation

Souhlasím s bejbousem i tláčou. Ani důkladné prostudování odkazů zastánce ofic. verze pana MarkRobertIsGod, mě ještě neodhalilo všechna mysteria manipulace s transpondery. Dokonce se zdá, že v této oblasti lehce bezradně spekulují i příznivci méně paranoidních teorií. Podpořme iniciativu www.nyccan.org za nové vyšetření!

Data z černé skříňky.

Pane zastánče oficiální verze - jaká jsou data z černé skříňky? Přece se našla .
co je Squawk kód
Pokud ale vědomně nebo nevědomně poruším letový plán a uhnu z koridoru, okamžitě ztrácím squawk kód a jsem zařazen do kategorie letu narušitel. V takovémto případě je postup stejný, ale ozbr. složky startují ihned a letí na kurz letu. Vše jde navíc přes ministra obrany anejvyšší místa, která se musí rychle rozhodnout co s letem udělat. Toto zařízení má i vlastní nepřerušitelný zdroj. Toto zařízení je v letadle ukryto a zapečetěno.
citace .

Ještě stručněji...

Nemáte vůbec ponětí, o čem mluvíte, a nové vyšetřování by vám v tom asi moc nepomohlo.

vy? tady? zase?

vy? tady? zase?

eh?

Vy máte dokonalý přehled o tom, jak pracuje NORAD? Co umí a neumí jejich systémy? Tváříte se tak.

Jen banda šašků by to byla, kdyby vám dali nějaké relevantní informace.

Vy svoje relevantní

Vy svoje relevantní informace berete odkud?

vy?tady?zase?

vy?tady?zase?

Ještě by mě zajímalo, co

Ještě by mě zajímalo, co znamená ten váš pojem "převlečení teroristi".

já nevím, jestli by jste

tomu rozuměl, asi ne, nechte to plavat ...

Taky si myslím, že to bude

Taky si myslím, že to bude nejlepší:D

fingovaní teroristi pro cvičení NORADu?

že by to cvičení pojali až tak do detailu?

aby si ověřili i reakce pasažérů?

to by byl opravdu velký hazard...

OK

Musím přiznat, že na základě Vašich materiálů bych asi dokázal dítěti vysvětlit, proč byly transpondéry vypnuty. Jenom bych mohl mít problém s otázkou - proč jednoduše neunesli letadla do New Yorku? Nevíte jak na to? Oba lety AA11 a UA175 mířily do Los Angeles.

Ač je to asi složitá otázka

Nenašel by se někdo, kdo by mi mohl poradit v otázce těch dvou letů Boston - Los Angeles?
Jeden jediný důvod, proč právě tyto lety AA11 a UA175 byly pro teroristy tak výhodné za účelem navedení letadel na New York?

Skutečně?

Opravdu ztěžoval vypnutý transpondér NORADu sledování letadla? To by bylo v rozporu s následující informací:

"Bohaté zkušenosti s podezřelými letouny mají i čeští letci. Během loňské tříměsíční mise, kdy s gripeny střežili pobaltské republiky, museli čeští stíhači několikrát do vzduchu kvůli ruským vojenským letounům, které nedodržovaly pravidla letů po tratích civilních letových služeb."

"Pohybovaly se například bez zapnutého odpovídače, tedy zařízení, které umožňuje automatickou identifikaci letadla ve vzdušném prostoru pro potřeby řízení letového provozu a poskytuje základní údaje o letadle včetně kódu letu nebo výšce."

NATO se spojí s Ruskem kvůli teroru v oblacích
http://zpravy.idnes.cz/nato-se-spoji-s-ruskem-kvuli-teroru-v-oblacich-f4...

No nic - já už nebudu transpondéry rozebírat

Nechám to aspoň prozatím na 911 Investigation
na www.nyccan.org ohlašují pochod na 27. září v New Yorku na podporu referenda.

MRIG si aspoň mezitím může jít sehnat 80 tisíc podpisů petice za to, aby lidé drželi hubu a na nic se neptali.

píše sem vůbec i nějaká žena?

sice mám dost "mužský mozek" ale intuici mám docela taky

a tak tuším, že v USA se opravdu bude asi něco nepěkného dít...

pokud bych chtěla nepokoje, pak rozhodím bankovní/finanční systém a na presidentský post dám člověka, který podvede planými sliby voliče /administrativu sestaví z Wall street... a Trilateral a Bilderbergů, vojáky z válek nestáhne/ a jehož rodný list bude raději v sejfu, aby nebylo vidět zda je zfalšován či ne

:::::::::::::::::::::::::::::::::::

mimochodem archiváři - jak to bylo s tím šéfem ISI, který odstoupil, pak přiznal, že 911 byl Inside Job a pohněval tím mnohé tak, že mu hrozil trest?

tak nějak jsem to v té smršti informací pochytila...

test na ženský či mužský mozek - co vidíte?

vzhledem k tomu, že peterene nevidí válec pod trupem letadla

tak to nepovažuji za off topic

mozek totiž někdy nevidí realitu, ale to, co očekává

KDO Z VÁS VIDĚL NA ZPOMALENÉM VIDEU Z NÁRAZU LETADLA DO JIŽNÍ VĚŽE WTC VÁLEC POD TRUPEM?

nevidím ho

za to vidím vybouleninu, do níž se skládá k trupu podvozek...

pro Jani

s tímhle nevím, nevím. V tomto případě spíše také vidím vybouleninu pro podvozek. Viz zde: http://en.wikipedia.org/wiki/File:American_Airlines_767-200_N324AA.jpg

Vím, že to na tom letadle, které narazilo do WTC vypadalo hodně velké, ale může to být jen odrazem světla.

tak to zírám pánové

ten válec je přece dlouhý skoro jako trup..

navíc je tam asii i to, co "vidíte"...

Back to top